Tikkurilan Vuoden väri 2021: Cumulus Y354 kuvastaa toivoa

Tikkurilan vuoden väri on Y354 Cumulus, joka on rauhoittava, valoisampaa tulevaisuutta ilmentävä vaaleansinisen sävy. Väri ja sen ympärille koottu värikokoelma herättää toivoa ja kutsuu ihmiset rakentamaan parempaa huomista. “Jatka eteenpäin vain. Kaikki on hyvin”, se sanoo. 

Vuoden värin 2021 taustalla oleva teema on jälleenrakentava toivo.

“Meille jälleenrakentava toivo on uskoa siihen, että voimme myötävaikuttaa positiivisen muutoksen aikaansaamiseen”, Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalo kertoo. ”Teema herättää toivoa ja kannustaa ihmisiä tekemään parhaansa haastavina aikoina ja kulkemaan kärsivällisesti eteenpäin kohti valoisampaa huomista. Epävarmuuden aikana haluamme herättää toivoa valoisamman ja paremman tulevaisuuden rakentamisesta.”

Sinistä pidetään yleisesti rauhoittavana ja tasapainottavana värinä. Vaaleansininen Y354 Cumulus on kuin tuulahdus raikasta ilmaa ja sopii helposti mihin tahansa sisustukseen.

“Sininen kuvastaa kollektiivista tunnetta toivosta. Ja nyt enemmän kuin koskaan, toivo on se, mistä meidän on pidettävä kiinni, kun rakennamme tulevaisuutta. Sininen on rauhoittava ja luottamusta herättävä väri – sateen jälkeen tulee auringonpaiste ja kirkkaan sininen taivas”, Hanhisalo kuvailee.

Tällä kertaa Vuoden väri valittiin nojautuen sisäisiin keskusteluihin ja omaan asiantuntemukseen. Johtavana pohjoismaisena maalialan yrityksenä Tikkurila tutkii ja analysoi jatkuvasti nykyisiä ja tulevia trendejä. Yhtiöllä on yli 100 vuoden kokemus värien kuratoinnista.

“Meillä on laaja valikoima värejä ja rajattomat mahdollisuudet yhdistellä niitä. Visiomme on olla ajatusjohtaja väreissä: haluamme rohkaista ihmisiä käyttämään värejä, tarjota heille väri-inspiraatiota ja auttaa asiakkaitamme saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen laajan värivalikoimamme kautta.”

Color Now 2021 -värikokoelma

Tikkurila on koonnut Vuoden värin ympärille värikokoelman, joka tarjoaa inspiraatiota ja suunnittelumahdollisuuksia sekä helpottaa yhteensopivien väriyhdistämien löytämisessä.  Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta vuoden 2021 kokoelman sävyt heijastavat luonnon kauneutta ja energiaa ja saavat inspiraatiota taivaasta ja merestä, kauniista auringonlaskuista ja kasvikunnan värikkäästä monimuotoisuudesta. Kokoelma sisältää myös maanläheisiä sävyjä, kuten kiven, puunkuoren ja hiekan sävyjä.

”Esittelemällä kuratoidun värivalikoimamme vuodelle 2021 pyrimme saamaan ihmisten mielikuvituksen liikkeelle maalaamisessa ja kodin sisustuksessa. Väri yksin ei riitä, vaan kiinnostus syntyy siitä, miten väri yhdistetään uudella tavalla. Haluamme auttaa ihmisiä olemaan luovia ja onnistumaan tarjoamalla heille valikoiman yhteensointuvia värejä ja sävyjä”, Hanhisalo sanoo.

Color Now on Tikkurilan oma konsepti jakaa asiakkailleen viimeisimmät ja puhuttelevimmat väritrendit. Tikkurila haluaa innostaa ihmisiä luomaan kaunista arkea ja löytämään uusia värikkäitä mahdollisuuksia. Tikkurila on julkaissut Vuoden värin vuodesta 2016 alkaen.

Lundian ovet ja laatikot nyt kaikissa maailman väreissä!

Lundia_classic_hylly_variovi_harmaa_web.Lundia_classic_hylly_variovi_vihrea_web

Lundia on käynyt väriterapiassa ja tulos on riemastuttava: Lundia Classic -hyllyn ovia ja laatikoita saa nyt juuri sen värisenä kuin haluaa.
Käytettävissä on Tikkurilan värikartta, joten ainoa rajoittava tekijä on mielikuvitus.
”Helpottaaksemme sisustajan valintaa olemme poimineet omat kahdeksan suosikkiväriämme. Jos näistä ei löydy sitä oikeaa, Tikkurilan Tunne Väri -värikartan 263 sävystä varmasti löytyy”, kertoo Lotta Fagerlund, Lundian markkinointipäällikkö.
Syksyn 2015 kausiväreissä leikitellään kypsyvien punajuurten ja tomaattien sävyillä, herkutellaan greipinkeltaisella ja fiilistellään luontoa metsänvihreällä ja syvänsinisellä. Tyylikäs valkoinen on totta kai myös mukana väripaletissa.
Muunneltavuus on aina ollut Lundia Classic -hyllystön ehdoton valtti. Nyt klassikkohylly muuntuu helposti myös ulkonäöltään. ”Väripinnoilla leikittelemällä sisustuksen ilmeen muuttaa tosi nopeasti”, Fagerlund vinkkaa.
”Mahdollisuuksia on loputtomasti. Ovet voi sävyttää sopimaan muuhun sisustukseen tai vuodenaikaan. Erivärisiä ovia yhdistelemällä voi luoda näyttävän kollaasin. Omanväriset ovet kullekin lapselle tai tavaralle pitävät järjestystä yllä. Sateenkaarilaatikosto piristää kun sukat ovat vailla paria. Tumma alaosa ja värikäs yläosa kohottavat tunnelmaa keittiössä.”
Mieleinen väri poimitaan värikartasta, jonka jälkeen Lundia maalaa mdf-ovet tilaustyönä.

Tikkurila väriyhteistyöhön Vallilan kanssa – seinävärin ja verhojen yhdistelystä tulee nyt ennennäkemättömän helppoa!

i9y2vvlqk1cimrdxaol5

Tikkurila ja Vallila Interior aloittavat yhteistyön, jonka tuloksena Vallilan valmisverhokuosien ja huoneen seinävärin yhdistäminen harmoniseksi kokonaisuudeksi helpottuu.

Vallilan tulevasta AW15-kokoelmasta alkaen Vallilan valmisverhopakkauksista, myymälöistä ja vallila.fi -verkkokaupasta ja tikkurila.fi -sivustolta löytyvät Vallilan kuosisuunnittelijoiden valitsemat, kuhunkin kokoelman verhokuosiin sopivat seinävärit. Värit on valittu Tikkurilan Tunne Väri -värikartasta ja ne voidaan sävyttää kaikkiin Tikkurilan sisämaaleihin.

– Sisustaja ihastuu usein yhteen elementtiin – vaikkapa väriin – jonka tunnelma olisi kiva tuoda koko kotiin. Haluamme tehdä haaveen toteuttamisesta helpompaa ja vaivattomampaa, ja tämän yhteistyön kautta ammattilaisten tekemä suunnittelu on kaikkien kodin sisustajien ulottuvilla. Tikkurilan Tunne Väri -kokoelman maalisävyistä löytyvät isot, mukaan otettavat värimallit lähes jokaisesta maalia myyvästä liikkeestä. Näin kodin sisustaja saa verhon kuosiin soveltuvasta väristä halutessaan aina värimallin helposti kotona tarkasteltavaksi. Haluamme auttaa asiakasta onnistumaan sisustusprojektissaan, kertoo Tikkurilan markkinointipäällikkö Sari Kallio.

Parhaimmillaan yhteistyö rohkaisee kuluttajia käyttämään sisustuksessa persoonallisia, rohkeita väriyhdistelmiä ja on luonteva jatko esimerkiksi Tikkurilan Kaunis Koti -konseptille, jonka avulla on helppo löytää sisustukseen sopivia väriyhdistelmiä.

– Yhteistyöllä Vallilan ja Tikkurilan välillä voimme tuoda sisustusalan ammattilaisen osaamisen helposti kodin sisustajan ulottuville. Erityistä lisäarvoa luo Vallilan näkökulmasta se, että maalisävyjen värit on valinnut kuhunkin kuosiin kyseisen kuosin suunnittelija, jolloin valitut värit myös henkivät sitä tunnelmaa ja tarinaa, jonka suunnittelija kuosiin on ajatellut ja antaa siten kuosin designille yhä enemmän syvyyttä, kertoo Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja Anne Berner.

Vallilan AW15-kokoelma tulee saataville elokuussa 2015.

Pintakäsittelyn ROI 2014 -barometri: Laiminlyöntien vakavat seuraukset yleisiä

print_c7NDG0l37N

Uusi tutkimusmenetelmä nosti esiin ammattilaisten huolen elinkaariajattelun puuttumisesta pintakäsittelyn päätöksenteossa.

Tikkurila Oyj toteutti Pintakäsittelyn ROI -barometrin tänä vuonna kolmatta kertaa yhteistyössä Mailand Communications Oy:n kanssa. Tutkimukseen vastasi noin 400 pintakäsittelyalan ammattilaista: urakoitsijoita, suunnittelijoita, kiinteistönhuollon ammattilaisia sekä kiinteistöjen omistajia ja käyttäjiä. Tulosten mukaan pintakäsittelystä puuttuu elinkaariajattelu, eikä päätöksentekijöiden tietotaso ole riittävä.

Verrattuna aiempiin vuosiin kysely toteutettiin tänä vuonna uudenlaisella menetelmällä, jossa vastaajat arvioivat erilaisten pintakäsittelyyn liittyvien väitteiden toteutumista alalla ja niiden merkitystä itselleen. Samantyyppinen menetelmä on käytössä esimerkiksi monissa vaalikoneissa.

Tulokset on esitelty tarkemmin Pintakäsittelyn ROI 2014 -raportissa, joka sisältää myös infograafin keskeisistä tuloksista. Pdf-tiedosto raportista on ladattavissa tähän julkaisuun liittyvästä materiaalista. 

Tulevat huollot ja ylläpito unohtuvat päätöksenteossa

Barometri nostaa esiin ammattilaisten huolen elinkaariajattelun puuttumisesta: vastaajien mielestä yksi tärkeimmistä pintakäsittelyn päätöksenteossa huomioon otettavista seikoista on tulevat huolto- ja ylläpitotarpeet sekä niiden hinta ja helppous. Kuitenkin yli 40 % vastaajista arvioi tällaisen ajattelun toteutumisen olevan harvinaista.

Tulosten mukaan alalla on myös yleistä, ettei pintakäsittelyn pitkäaikaista vaikutusta rakennuksen arvoon ymmärretä. Vakavimpana pintakäsittelyn toteutusvaiheen ongelmana pidetään sitä, että kiinteistöjen omistajien tai päätöksentekijöiden tietoisuus pintakäsittelyn merkityksestä on puutteellista.

– Rakentajien ja heidän asiakkaidensa välille tarvittaisiin tiiviimpää vuorovaikutusta. Tartumme innostuneena haasteeseen ja kehitämme omia ammattilaispalveluitamme, jotta pintakäsittelyn päätöksenteko tukisi yhä paremmin kestävää elinkaariajattelua, Tikkurila-konsernin ammattilaissegmentin kehittämisestä vastaava johtaja Jarkko Mattila sanoo.

Rakennevauriot lisääntyvät ja huollon tarve kasvaa

Kenties pysäyttävin havainto liittyy pintakäsittelyn laiminlyönnin seurauksiin. Peräti 70 % vastaajista piti laiminlyödyn pintakäsittelyn aiheuttamia rakennevaurioita yleisinä. 83 % piti huoltotarpeen kasvua yleisenä ilmiönä.

Ongelmien välttämisessä tärkeimpänä pidettiin alkaviin pintavaurioihin puuttumista sekä kiinteistönomistajien ja päätöksentekijöiden neuvontaa ja opastusta pintakäsittelyasioissa. Kuitenkin reilusti alle puolet vastaajista, noin 40 % sanoo, että nämä toteutuvat alalla usein tai useimmiten.

Korjaus- ja uudisrakentajat vertailussa

Myönteisiäkin havaintoja saatiin. Vastaajien mukaan on harvinaista, että pintakäsittelyprojektien osapuolet olisivat keskenään erimielisiä menetelmistä tai tuotteista. Hyvää yhteishenkeä ei myöskään nähty projekteista puuttuvan.

Barometrissa vertailtiin myös ensimmäistä kertaa korjausrakentamiseen ja uudisrakentamiseen keskittyvien alan ammattilaisten näkökantoja. Vaikka suurelta osin vastauksissa oltiin samoilla linjoilla, erojakin löytyi. Esimerkiksi oikeiden menetelmien puute vaivasi korjauspuolella enemmän kuin uudispuolella.

Pintakasittelyn_ROI_raportti(pdf)

TIKKURILAN VÄRITAKUU HELPOTTAA VÄRIN VALINTAA

jnwbd0pgzoufs9majibt

Oikean värisävyn valitseminen seinään voi olla vaikeaa, ja joskus sattuu vääriäkin valintoja. Tikkurila Oyj haluaa madaltaa kynnystä värien valinnassa ja maalausprojekteihin ryhtymisessä. Tikkurilan Väritakuu takaa, että sävyn voi vaihtaa sisäseinämaaleihin kerran veloituksetta.

Väritakuu-kampanja alkaa 29.9.2014, ja siihen kuuluvat sisämaalit HarmonyJoker,Remontti-Ässä ja Luja. Edellytyksenä on, että ne on sävytetty Tunne Väri -värikartan sävyihin Tikkurilan sävytysjärjestelmillä ja että takuuseen vedotaan kolmen (3) kuukauden kuluessa ensimmäisestä ostotapahtumasta. Suurin korvattava maalimäärä on 18 litraa. Väritakuu ei koske työvälineistä, muista maalausprojektiin tarvituista tuotteista tai työstä aiheutuneita kuluja. Lisätietoja osoitteesta
www.tikkurila.fi/varitakuu.

Tikkurilan värikarttojen valmistuksessa käytetään samoja sävytyskaavoja ja väripigmenttejä kuin maalien sävytyksessä. Siksi Tikkurila voi taata, että valittu maalisävy toistuu seinässä kaikissa valaistusolosuhteissa juuri samanlaisena kuin värilastussa.

Tikkurila uudistaa yritysilmeensä ja pakkauksensa

Tikkurila logo - red label - cmyk

Tikkurila Oyj on uudistanut logonsa, maalipakkauksensa ja koko yritysilmeensä. Logoa on modernisoitu hienovaraisesti, ja Tikkurilan toiminnan ja tuotteiden laatua jo vuosikymmenten ajan symboloinut kruunu säilyy edelleen hallitsevana visuaalisena elementtinä. Myös yhtiön tunnusvärinä jo vuosikymmenten ajan toiminut kirkas punainen säilyy edelleen yritysilmeessä. Uudistuksen myötä kruunulogo toimii paitsi maalibrändin myös koko Tikkurila-konsernin tunnuksena.

– Kruunu on perinteinen laadun symboli ja sopii erinomaisesti Tikkurilan kaltaisen alansa edelläkävijän ja vahvan markkinajohtajan tunnusmerkiksi, Tikkurilan toimitusjohtaja Erkki Järvinen
kertoo.

– Logoamme uudistettiin edellisen kerran näkyvämmin 1990-luvun loppupuolella. Nyt kruunu ja Tikkurila-nimen typografia ovat saaneet pehmeämmän, modernimman ja helpommin lähestyttävän muodon. Statusta ja arvokkuutta symbolisoivan kruunun lisäksi uudessa logossa toistuu myös Tikkurilan oma punainen väri, joka on ollut käytössä jo vuodesta 1948. Punainen väri huomataan. Se pysäyttää ja uhkuu voimaa ja varmuutta, Tikkurilan maalibrändistä vastaava Minna Ihamäki-Laitinen selostaa uudistusta.

Pakkauksille uusi ulkoasu, osa tuotteista muovipurkkeihin

print_xozfGWe6UO

Tikkurilan uusi maalipurkki

Myös Tikkurilan uudistetut maalipakkaukset kuvastavat slogania “The power of colors − Värien voimaa”. Myymäläympäristössä uudet pakkaukset erottuvat selvästi omaksi kokonaisuudekseen, josta merkki- ja laatutietoiset ostajat löytävät ne vaivattomasti. Pakkauksiin on valittu voimakkaita värejä sekä symbolikuvia. Keskeiset tuoteargumentit on sijoitettu tuotenimien yhteyteen, ja vähemmän tärkeitä elementtejä on karsittu. Tämä auttaa sekä asiakkaita että kaupan henkilöstöä tunnistamaan tuotteet ja valitsemaan oikean tuotteen kuhunkin tarkoitukseen. Uudistuksen myötä pakkauksiin on jo tässä vaiheessa laitettu uudet, EU:n kesäkuussa 2015 voimaan astuvien määräysten mukaiset varoitusmerkinnät.

Vesiohenteiset sisämaalit pakataan tulevaisuudessa muoviastioihin. Näillä on monia etuja: astiat ovat kevyitä kuljettaa ja siirrellä, ja ne myös kestävät kuljetusta kolhiintumatta. Uudet pakkaukset saivat erinomaisen vastaanoton testeissä, joihin osallistui sekä maalinmyyjiä että maalien loppukäyttäjiä. Tikkurila on yhdessä pakkaustoimittajien kanssa kehittänyt myös uuden, muovipakkaukseen sopivan kansiratkaisun, jonka ansiosta maali voidaan sävyttää entiseen tapaan kantta avaamatta. Muovireunainen metallikansi on helppo avata ja sulkea ilman työkaluja, mitä varsinkin kuluttajat ovat toivoneet.

Kaiken kaikkiaan Tikkurilan logo- ja pakkausuudistus viestivät vahvasta, aikaansa seuraavasta ja asiakasta kuuntelevasta yrityksestä. Uudistetut pakkaukset ja muut materiaalit tulevat kauppoihin vähitellen lokakuusta alkaen.

Tikkurilan uuden yritysilmeen ja pakkaukset on suunnitellut suomalainen muotoilutoimisto Pentagon Design Oy, jonka kanssa Tikkurila on tehnyt yhteistyötä jo vuosien ajan.

Tikkurila: Entistäkin paremmat Ultra-talomaalit

itujnmrevva3irta0app

Tikkurilan 100-prosenttinen akrylaattimaali Ultra lanseerattiin vuonna 1988 vesiohenteisten ulkomaalien johtotähtenä. Sen tasoittuminen, säänkestävyys ja elastisuus verrattuina muihin markkinoilla oleviin akrylaattimaaleihin olivat huippuluokkaa jo tuolloin. Nyt Ultra-perhe on kasvanut, ja laatu on uudistuneen sideaineen myötä parantunut entisestään.

Vuonna 2012 Ultra Talomaalin ympärille luotiin kokonainen tuoteperhe. Tuttu puolihimmeä
kiiltoaste sai uuden nimen, Ultra Classic, ja rinnalleen himmeän (Ultra Matt) ja kiiltävän (Ultra Lux) vaihtoehdon. Tuoteperheeseen lisättiin myös pohja- ja välimaali Ultra Primer, jota suositellaan sekä pohjustetulle että teollisesti pohjamaalatulle puupinnalle. Ultralla voidaan huoltomaalata myös vanhat
öljymaalipinnat.

Ultra-pintamaalien uudistunut polyakrylaattisideaine takaa tuotteille erinomaiset säänkesto- ja
vedenhylkimisominaisuudet, jotka on optimoitu Pohjolan kylmiin olosuhteisiin. Joustava maalikalvo ei halkeile, joten puu on suojassa sadevedeltä, mutta maalipinta on kuitenkin vesihöyryä läpäisevä. Värin- ja kiillonkesto on erinomainen kovassakin säärasituksessa, ja pinta hylkii ilman epäpuhtauksia. Kaikkien kiiltoasteiden lianhylkivyysominaisuudet ovat hyvät.

Ultra Primerilla edullisempi maalaussysteemi

Ultra Primerin laadukkaalla akrylaattisideaineella ja erikoispigmenteillä saavutetaan erinomaiset peittävyys-, tartunta- ja läpilyöntien hidastamisominaisuudet. Vaikka kyse on pohjamaalista, sen tekninen suorituskyky on pintamaalin luokkaa.

Ultra Primer kuuluu oleellisena osana Ultran kolmen kerran käsittelyyn (pohjuste + Ultra Primer
+ Ultra-talomaali). Käytettäessä valmiiksi teollisesti pohjamaalattua ulkoverhouspaneelia tehdään välimaalaus Ultra Primerilla ennen valmiiksimaalausta Ultra-talomaalilla. Tuotteella on erinomainen peittävyys, täyttävyys ja tarttuvuus. Näin maalaussysteemistä saadaan edullisempi ja teknisesti toimivampi kuin pelkkää pintamaalia käytettäessä.

www.tikkurila.fi

Tikkurila mukana Pinta 2014 -ammattimessuilla

pzzguz4arnss8mahxcrd

Teollisen pintakäsittelyn ja korroosioneston ammattilaiset kokoontuvat 6.–8.5.2014 Helsingin Messukeskukseen Pinta 2014 -messuille. Rekisteröityneet kävijät pääsevät sisään veloituksetta. Tikkurila Oyj:n osasto sijaitsee hallissa 6, ja sen numero on 6k81.

Tikkurila esittelee messuilla ProHouse 15 -konseptia, jonka avulla puurakenteinen kerrostalokin valmistuu entistä nopeammin. Käsittelemällä puuelementit teollisesti hallituissa olosuhteissa minimoidaan rakennuspaikalla tehtävä maalaustyö ja voidaan saavuttaa jopa 15 vuoden huoltomaalausväli.

Lattiaurakoitsijoille on tarjolla kaksi liuotteetonta uutuustuotetta: sävytettävä Temafloor PU polyuretaanipinnoite ja harmaa Temafloor PU 600 elastinen polyuretaanipinnoite. Molemmat soveltuvat uusille ja vanhoille betoni- ja asvalttilattioille, joihin kohdistuu mekaanista tai kemiallista rasitusta. Elastisuuden ansiosta pinnasta tulee “hiljainen”

Lisäksi Tikkurilan osastolla on mahdollista verrata toisiinsa liuote- ja vesiohenteisilla tuotteilla käsiteltyjä näytepalasia, niin puisia kuin metallisia. Asiantuntijamme kertovat mielellään parhaista tuotteista ja menetelmistä kuhunkin käyttötarkoitukseen.

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi/teollisuus

www.tikkurila.fi/prohouse

www.pintafair.fi