Teknoksen uudella paneelikattomaalilla helposti avaruutta ja valoisuutta kotiin

print_7KBGChY3PT

Kellastuneet kattopaneelit halutaan yhä useammin maalata valkoisiksi. Samalla koko asunnon ilme kirkastuu ja valoisuus sekä avaruus lisääntyvät. Teknoksen uusi paneelikattomaali on erityisen peittokykyinen ja sillä maalaaminen on helppoa, koska maali ei valu tai roisku.

Teknos tuo kuluttajille himmeän, valkoisen paneelikattomaalin, jonka peittokykyyn on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Tuotekehityksessä on panostettu maalin tarttumiseen puupintaan sekä oksien ja muiden tummentumien aiheuttamien läpivärjäymien ehkäisemiseen. Vanha, hyvin tummunut paneelikatto saadaan tällä maalilla valkoiseksi helposti maalaamalla pinta kahteen kertaan, maalarimestari Martti Kopisto Teknokselta kertoo.

Muista sisämaaleista paneelikattomaalin erottaa lisäksi se, että sen avulla maalaamisen lopputulos on höylätyllä puupinnallakin tasainen.

– Himmeä maali antaa anteeksi vanhan paneelikaton pinnan rosot. Paneelikattomaalilla maalaaminen on helppoa, koska maali ei valu eikä roisku ympäriinsä, sanoo Kopisto.

Vesiohenteinen paneelikattomaali on lähes hajuton. Maali sopii sekä uusille että jo käsitellyille kattopaneeleille. Paneelikattomaali on hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi mökin hirsiseinien maalaamiseen, mikäli lakkauksen sijaan halutaan peittävä lopputulos.

Paneelikattomaali:

• Vesiohenteinen akrylaattidispersiomaali puupinnoille.
• Soveltuu uusien ja aiemmin lakattujen ja maalattujen paneelikattojen pohja- ja pintamaalaukseen kuivissa sisätiloissa.
• Kiiltoryhmä: 5, himmeä.
• Pakkauskoot: 2,7 l ja 9 l

Facebook: https://www.facebook.com/teknos.fi

Teknoksen Biora-sisämaalit saivat maaleille harvinaisen allergiatunnuksen

waa8c7u2y82eiryjg9wp

Teknoksen hajuttomille ja liuotteettomille Biora-sisämaaleille on myönnetty Allergia- ja astmaliiton allergiatunnus. Maaleille harvoin myönnettävä tunnus takaa sen, että maali ei sisällä ärsytystä aiheuttavia aineita ja siitä haihtuu mahdollisimman vähän päästöjä. Tämä on erityisen tärkeää yliherkkyydestä kärsiville, joita on jopa puolet suomalaisista.

Allergiatunnus myönnettiin kaikille Teknoksen Biora-sarjan maaleille. Allergiatunnuksen saaminen edellyttää, että maalin päästöt on minimoitu ja siinä ei saa olla ärsyttäviä ainesosia tai korkeita pitoisuuksia, jotka saattaisivat aiheuttaa allergisia oireita.

– Maalit olivat jo valmiiksi hyvin allergiaystävällisiä, mutta pientä hienosäätöä vielä teimme, kertoo tuotekehityskemisti Harri Lipsonen Teknokselta.

Biora Balance -sisustusmaali on ensimmäinen täyshimmeä maali, joka saa tunnuksen.

– Vain harvalla maalilla on allergiatunnus käytössään. Muiden vaatimusten lisäksi edellytämme, että hajuna ilmenevät päästöt haihtuvat kolmen vuorokauden kuluessa maalaamisesta, kertoo Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta.

Suurin osa sisämaaleista kuuluu allergiatunnuksenkin vaatimaan vähäpäästöiseen M1-luokkaan. Luokka kuitenkin edellyttää päästöjen haihtumista vasta neljän viikon kuluessa maalaamisesta, joten tämä ei yksistään vielä takaa maalin soveltuvuutta herkille.

Maalien hajuttomuus ja vähäpäästöisyys eivät ole tärkeitä vain vakavasti allergisille ja astmaatikoille, vaan suurimmalle osalle suomalaisista.

– Joka kolmas suomalainen kärsii allergisesta nuhasta ja puolet suomalaisista on yliherkkiä. Heille ja myös lapsiperheille on erityisen tärkeää, ettei kotia maalatessa altistuta ylimääräisille päästöille, Alanko sanoo.

Allergia- ja astmaliiton myöntämän allergiatunnuksen tunnistaa maalipurkin kyljestä löytyvästä Yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa -logosta.