Tikkurila: Entistäkin paremmat Ultra-talomaalit

itujnmrevva3irta0app

Tikkurilan 100-prosenttinen akrylaattimaali Ultra lanseerattiin vuonna 1988 vesiohenteisten ulkomaalien johtotähtenä. Sen tasoittuminen, säänkestävyys ja elastisuus verrattuina muihin markkinoilla oleviin akrylaattimaaleihin olivat huippuluokkaa jo tuolloin. Nyt Ultra-perhe on kasvanut, ja laatu on uudistuneen sideaineen myötä parantunut entisestään.

Vuonna 2012 Ultra Talomaalin ympärille luotiin kokonainen tuoteperhe. Tuttu puolihimmeä
kiiltoaste sai uuden nimen, Ultra Classic, ja rinnalleen himmeän (Ultra Matt) ja kiiltävän (Ultra Lux) vaihtoehdon. Tuoteperheeseen lisättiin myös pohja- ja välimaali Ultra Primer, jota suositellaan sekä pohjustetulle että teollisesti pohjamaalatulle puupinnalle. Ultralla voidaan huoltomaalata myös vanhat
öljymaalipinnat.

Ultra-pintamaalien uudistunut polyakrylaattisideaine takaa tuotteille erinomaiset säänkesto- ja
vedenhylkimisominaisuudet, jotka on optimoitu Pohjolan kylmiin olosuhteisiin. Joustava maalikalvo ei halkeile, joten puu on suojassa sadevedeltä, mutta maalipinta on kuitenkin vesihöyryä läpäisevä. Värin- ja kiillonkesto on erinomainen kovassakin säärasituksessa, ja pinta hylkii ilman epäpuhtauksia. Kaikkien kiiltoasteiden lianhylkivyysominaisuudet ovat hyvät.

Ultra Primerilla edullisempi maalaussysteemi

Ultra Primerin laadukkaalla akrylaattisideaineella ja erikoispigmenteillä saavutetaan erinomaiset peittävyys-, tartunta- ja läpilyöntien hidastamisominaisuudet. Vaikka kyse on pohjamaalista, sen tekninen suorituskyky on pintamaalin luokkaa.

Ultra Primer kuuluu oleellisena osana Ultran kolmen kerran käsittelyyn (pohjuste + Ultra Primer
+ Ultra-talomaali). Käytettäessä valmiiksi teollisesti pohjamaalattua ulkoverhouspaneelia tehdään välimaalaus Ultra Primerilla ennen valmiiksimaalausta Ultra-talomaalilla. Tuotteella on erinomainen peittävyys, täyttävyys ja tarttuvuus. Näin maalaussysteemistä saadaan edullisempi ja teknisesti toimivampi kuin pelkkää pintamaalia käytettäessä.

www.tikkurila.fi

TEKNOS: Nyt alkaa pihakausi – näin saat terassikalusteet kesäkuntoon

tbw5ficolftyogoljesj

Kotimaisista puista valmistetut terassikalusteet voi jalopuisten lailla käsitellä puuöljyllä.

Sään riepottelemat terassikalusteet kannattaa huoltaa vuosittain – ja viimeistään nyt on sen aika. Tavallisimmin tummasta jalopuusta valmistetut kalusteet saa säännöllisellä öljyämisellä säilymään liki uudenveroisina. Kotimaisten kalusteiden viimeinen pelastus saattaa olla puuöljyväri tai kalustemaali.

Terassikalusteet ovat usein jopa taivasalla talvehtiessaan kovan säärasituksen alla. Ajan mittaan tumminkin jalopuu harmaantuu. Keväällä kalusteiden pinta voi lisäksi hilseillä tai sillä saattaa näkyä mustapilkkuhometta tai leviä.

Ennen kuin kalusteet otetaan kesäkauden alkaessa käyttöön, ne kannattaa huoltaa. Ensimmäiseksi kalusteet pestään levä- ja homepesuaineella. Esimerkiksi vanhalla tiskiharjalla ylettyy hyvin hankaliinkin paikkoihin. Ennen pesua vanha irtoava pinnoite poistetaan kalusteiden pinnalta.

– Vanha hilseilevä öljy kannattaa hioa tai kaapia pois puun pinnalta. Lopuksi kalusteet pestään ja huuhdellaan, kertoo Teknoksen maalarimestari ja tekninen asiantuntija Petri Sirviö.

Pinta kerrallaan

Kalusteiden annetaan kuivua pesun jälkeen seuraavaan päivään. Puuöljy levitetään puhtaaseen pintaan ohuelti sienellä tai siveltimellä. Öljyäminen vaatii järjestelmällisyyttä.

– Tuolit ovat moniosaisia, ja öljyäminen saattaa viedä yllättävän paljon aikaa, mikä kannattaa ottaa taukoja suunnitellessa huomioon. Etenkin värillisiä öljyjä käytettäessä öljy kannattaa levittää pinta kerrallaan, jotta vältetään häiritseviä työsaumoja, Sirviö vinkkaa.

Jalopuisiin kalusteisiin kannattaa valita puuöljy, jossa on pigmenttiä. Se suojaa puuta auringonsäteiltä.

Ohut öljykerros kuivuu noin vuorokaudessa. Sen jälkeen kalusteet ovat käyttövalmiit.

Kalustemaalia kotimaisen pintaan

Kotimaisista puista valmistetut terassikalusteet voi jalopuisten lailla käsitellä puuöljyllä. Jos kalusteisiin kaipaa uutta ilmettä ja ryhtiä, saattaa maalaaminen olla parempi vaihtoehto. Kalustemaaleja on täyshimmeistä kiiltäviin. Kotimainen raakapuu vaatii pintamaalin lisäksi pohjustuksen homeen muodostumista estävällä pohjamaalilla tai pohjusteella. Tämän jälkeen kaluste vielä pohjamaalataan ja pintamaalataan halutulla sävyllä.

Entä jos patiolla nököttää harmaantunut jalopuinen pöytä tuoleineen, saako sen vielä edustuskuntoon kalustemaalilla?

– Jalopuu on kovaa, ja siksi haastavaa peittää. Maali ei sille oikein sovi. Jos silti haluaa kokeilla maalaamista, kannattaa puun pinta hioa erittäin perusteellisesti ja kokeilla maalin kestävyyttä huomaamattomaan kohtaan, pienelle alueelle, Sirviö ohjeistaa.

Fakta: Näin öljyät ja maalaat terassikalusteet

– Poista mahdollinen vanha, hilseilevä öljy hiomalla tai kaapimalla. Pese tämän jälkeen kalusteet huolellisesti ja anna kuivua vuorokausi.
– Valitse käsittelyyn sävytetty puuöljy, joka suojaa puuta auringonsäteiltä.
– Levitä puuöljyä siveltimellä tai sienellä ohut kerros puun pinnalle.
– Etene järjestelmällisesti. Etenkin sävytettyjä öljyjä käytettäessä tauot kannattaa suunnitella siten, että tasaisen värisävyn varmistamiseksi öljyä levitetään aina pinta kerrallaan.
– Anna kuivua vuorokausi.
– Maalattujen kalusteiden huoltomaalauksessa hio ja pese vanha maalipinta huolellisesti.
– Pohjamaalaa kalusteet. Anna kuivua 1 vuorokausi.
– Maalaa sen jälkeen kalusteet kalustemaalilla haluamaasi sävyyn. Anna kuivua noin vuorokausi.

Teknos on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaaleissa. Teknoksella on tuotantoa seitsemässä maassa: Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa, Venäjällä ja Kiinassa. Omia myyntiyhtiöitä on 16 maassa. Lisäksi Teknos-konsernilla on vientiä oman edustajaverkoston välityksellä pariinkymmeneen muuhun maahan. Suomessa Teknoksen tuotantolaitokset sijaitsevat Rajamäellä ja Helsingissä, jossa toimii myös yhtiön pääkonttori ja toinen tutkimuskeskuksista. Teknoksen palveluksessa on noin tuhat henkeä, joista runsaat 150 toimii tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa. Konsernin liikevaihto on noin 247 milj. euroa. Teknoksen vahvuus on teknisessä osaamisessa. Tätä tukee pitkäjänteinen panostus tutkimus- ja tuotekehitystyöhön. Teknos perustettiin vuonna 1948 ja se kuuluu Suomen suurimpien perheyritysten joukkoon. Perheyrittäin liitto myönsi Teknokselle vuoden 2012 perheyrityspalkinnon.

VÄRISILMÄN VALIKOIMIIN UUSI DIGITAALISESTI PAINETTUJEN TAPETTIEN BRÄNDI NLXL

83e571e1e8cc5515_400x400ar.b72d167fd99b0495_400x400ar

Hollantilainen premium-laatuisten tapettien valmistaja NLXL tunnetaan maailmalla Scrapwood-mallistostaan, joka nostaa esiin kuluneen puutavaran kauneuden. Digitaalisesti painettujen NLXL-tapettien mallistot  koostuvat näyttävistä kuoseista, jotka luovat seinille autenttisen oloisia puu-, betoni-, paperi- ja metallilaattapintoja. Värisilmä tuo nyt Suomessa myyntiin NLXL:n mallistot Scrapwood 1 ja 2, Concrete, Remixed sekä Brooklyn Tins Wallpaper by MERCI.

Scrapwood-tapetit – kuluneen puun estetiikkaa
Kuusi hollantilaisen NLXL :n näyttävää tapettimallistoa on nyt saatavana Suomessa valikoiduissa Värisilmä-liikkeissä. NLXL on Rick ja Ester Vintagen vuonna 2010 perustama yritys, joka tuli kuuluisaksi ensimmäisen Scrapwood -tapettimallistonsa myötä. Rick Vintagen ja maailmankuulun muotoilijan Piet Hein Eekin luoma Scrapwood 1 -mallisto voitti välittömästi lanseerauksensa jälkeen useita kansainvälisiä design-palkintoja. Mallisto otettiin myös osaksi Smithsonian Cooper-Hewitt -designmuseon pysyvää kokoelmaa New Yorkissa.

Scrapwood-tapettien kuosit kuvaavat elämää nähneitä puupintoja, jotka säilyttävät kulumisesta huolimatta kauneutensa. Suunnittelijat ottavat näin kantaa massatuotantoa ja sen luomaa virheettömyyden vaatimusta vastaan. Suosion siivittämänä mallistoa on laajennettu myöhemmin Scrapwood 2 -mallistolla, jossa teemaa jatketaan muun muassa puuparru- ja -palkkikuoseilla.

Betonia, paperia ja kuvioituja metallilaattoja
Concrete -tapettimallisto on suunnittelija Piet Boonin luomus, jonka kuoseissa pääosaan nousevat erilaiset betonipinnat. Karskin hienostunut betoni on yksi Boonin suosikkimateriaaleista, jota hän käyttää suunnitellessaan rakennuksia ja sisustusratkaisuja. Remixed -mallisto perustuu taiteilija Arthur Slenkin teoksiin, jotka hän on luonut löytämistään käsinkirjoitetuista nuottipapereista. Kellastuneet nuotit olivat harrastajaorkesterin käytössä vuosina 1872–1941, ja Slenkin käsissä niistä syntyi yhteensä 144 kirjeen kokoista taideteosta. Näistä kahdeksan on päässyt NLXL:n Remixed-tapettien kuoseihin. Brooklyn Tins -mallisto perustuu pariisilaisen MERCI -liikkeen sisustukseen, jossa on käytetty vintage-henkisiä metallilaattoja. Ohuita ja edullisia kuviolaattoja käytettiin kotien koristeluun Pohjois-Amerikassa varsinkin 1890–1930-luvuilla. NLXL ja MERCI päättivät yhdessä ottaa ihaillut laatat tapettimalliston aiheeksi, kun liikkeen sisustuksesta oli tullut suosittu turistinähtävyys.

NLXL-tapettien digitaalinen painatus on huippuluokkaa
NLXL:n tapetit ovat digitaalisesti painettuja kuvakokonaisuuksia, joiden kuva syntyy yhdestä tapettirullasta. Rullan leveys on 48,7 cm ja pituus 900–1000 cm, kuvan koosta riippuen. Tapettirullassa ei ole kuviokohdistusta, vaan jokainen tapettivuota on yksilöllinen osa kuvan kokonaisuutta. Kuvien digitaalinen painojälki on niin korkealaatuista, että tapetit luovat illuusion aidoista puu-, betoni-, paperi- ja metallilaattapinnoista. NLXL-tapetit kestävät pyyhkimistä, ja nillä on hyvä valonkesto.

Tuotetiedot:
Scrapwood -, Concrete – ja Remixed -tapetit, suositushinta: 199 € / rulla.
Brooklyn Tins -tapetit, suositushinta: 219 € / rulla.
Brooklyn Tins Gold -tapetit, suositushinta: 359 € / rulla.
Rullakoko: 48,7 cm x 900–1000 cm

Kuluttajatiedustelut:
Värisilmä, puh. (09) 849 141

Jälleenmyynti:
Myynnissä valikoiduissa Värisilmä-liikkeissä

Teknoksen Biora-sisämaalit saivat maaleille harvinaisen allergiatunnuksen

waa8c7u2y82eiryjg9wp

Teknoksen hajuttomille ja liuotteettomille Biora-sisämaaleille on myönnetty Allergia- ja astmaliiton allergiatunnus. Maaleille harvoin myönnettävä tunnus takaa sen, että maali ei sisällä ärsytystä aiheuttavia aineita ja siitä haihtuu mahdollisimman vähän päästöjä. Tämä on erityisen tärkeää yliherkkyydestä kärsiville, joita on jopa puolet suomalaisista.

Allergiatunnus myönnettiin kaikille Teknoksen Biora-sarjan maaleille. Allergiatunnuksen saaminen edellyttää, että maalin päästöt on minimoitu ja siinä ei saa olla ärsyttäviä ainesosia tai korkeita pitoisuuksia, jotka saattaisivat aiheuttaa allergisia oireita.

– Maalit olivat jo valmiiksi hyvin allergiaystävällisiä, mutta pientä hienosäätöä vielä teimme, kertoo tuotekehityskemisti Harri Lipsonen Teknokselta.

Biora Balance -sisustusmaali on ensimmäinen täyshimmeä maali, joka saa tunnuksen.

– Vain harvalla maalilla on allergiatunnus käytössään. Muiden vaatimusten lisäksi edellytämme, että hajuna ilmenevät päästöt haihtuvat kolmen vuorokauden kuluessa maalaamisesta, kertoo Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta.

Suurin osa sisämaaleista kuuluu allergiatunnuksenkin vaatimaan vähäpäästöiseen M1-luokkaan. Luokka kuitenkin edellyttää päästöjen haihtumista vasta neljän viikon kuluessa maalaamisesta, joten tämä ei yksistään vielä takaa maalin soveltuvuutta herkille.

Maalien hajuttomuus ja vähäpäästöisyys eivät ole tärkeitä vain vakavasti allergisille ja astmaatikoille, vaan suurimmalle osalle suomalaisista.

– Joka kolmas suomalainen kärsii allergisesta nuhasta ja puolet suomalaisista on yliherkkiä. Heille ja myös lapsiperheille on erityisen tärkeää, ettei kotia maalatessa altistuta ylimääräisille päästöille, Alanko sanoo.

Allergia- ja astmaliiton myöntämän allergiatunnuksen tunnistaa maalipurkin kyljestä löytyvästä Yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa -logosta.

Tikkurila mukana Pinta 2014 -ammattimessuilla

pzzguz4arnss8mahxcrd

Teollisen pintakäsittelyn ja korroosioneston ammattilaiset kokoontuvat 6.–8.5.2014 Helsingin Messukeskukseen Pinta 2014 -messuille. Rekisteröityneet kävijät pääsevät sisään veloituksetta. Tikkurila Oyj:n osasto sijaitsee hallissa 6, ja sen numero on 6k81.

Tikkurila esittelee messuilla ProHouse 15 -konseptia, jonka avulla puurakenteinen kerrostalokin valmistuu entistä nopeammin. Käsittelemällä puuelementit teollisesti hallituissa olosuhteissa minimoidaan rakennuspaikalla tehtävä maalaustyö ja voidaan saavuttaa jopa 15 vuoden huoltomaalausväli.

Lattiaurakoitsijoille on tarjolla kaksi liuotteetonta uutuustuotetta: sävytettävä Temafloor PU polyuretaanipinnoite ja harmaa Temafloor PU 600 elastinen polyuretaanipinnoite. Molemmat soveltuvat uusille ja vanhoille betoni- ja asvalttilattioille, joihin kohdistuu mekaanista tai kemiallista rasitusta. Elastisuuden ansiosta pinnasta tulee “hiljainen”

Lisäksi Tikkurilan osastolla on mahdollista verrata toisiinsa liuote- ja vesiohenteisilla tuotteilla käsiteltyjä näytepalasia, niin puisia kuin metallisia. Asiantuntijamme kertovat mielellään parhaista tuotteista ja menetelmistä kuhunkin käyttötarkoitukseen.

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi/teollisuus

www.tikkurila.fi/prohouse

www.pintafair.fi

Teknoksen Nordica Eko uudistuu: suosikkitalomaalista entistäkin kestävämpi

mxgms7jcqdsps92thxx5

Suomalaisten taloja jo 15 vuotta suojannut maali Nordica Eko uudistuu. Kotimaisesta, juuri Suomen oloihin kehitetystä talomaalista on tehty aikaisempaa kestävämpi ja helpommin työstettävä. Uudistetun Nordica Ekon kovempi pinta hylkii likaa ja vettä tehokkaasti säilyen vastamaalatun näköisenä ennätyksellisen pitkään.

Teknoksen talomaali Nordica Eko kehitettiin alun perin vastaamaan pohjoisen ilmaston haastaviin olosuhteisiin. Lunta, räntää, sadetta ja auringonpaistetta poikkeuksellisen hyvin kestävän maalin ansiosta talon huoltomaalausväli on pisin mahdollinen, jopa kymmeniä vuosia. Talomaalista on tullut myös helpon käytettävyytensä ansiosta ammattimaalareiden suosikki.

Erilaisten sideainetestausten tuloksena Nordica Ekon parhaat ominaisuudet on nyt onnistuttu saamaan aiempaa paremmin esiin.

Uudistuneella Nordica Ekolla maalipinnasta tulee entistä kovempi, joten pinta hylkii likaa ja vettä paremmin ja säilyy kiiltävänä sekä värikylläisenä pidempään. Maalikalvo on kuitenkin joustava, joten se elää puun mukana halkeilematta.

Vaikka Nordica Ekon peittokykyä on parannettu, maalia on erityisen kevyt levittää ja se tasoittuu kauniisti. Maali tarttuu moitteettomasti myös useimmille vanhoille maalipinnoille ja lopullinen tartunta muodostuu nopeasti.

Nordica Eko Talomaali:

·  Vesiohenteinen kaksitehoakrylaattimaali

·  Uusille ja aiemmin maalatuille puupinnoille, kuten ulkoverhouspaneeleille, vuorilaudoille ja puuaitoihin.

·  Sävytettävissä Teknoksen Ulkomaalaus-värikartan sävyihin.

·  Pakkauskoot: 0,45 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l, 18 l

Teknos Oy

www.teknos.fi

Löydät meidät nyt myös Facebookista: https://www.facebook.com/teknos.fi