VÄRISILMÄN VALIKOIMIIN UUSI DIGITAALISESTI PAINETTUJEN TAPETTIEN BRÄNDI NLXL

83e571e1e8cc5515_400x400ar.b72d167fd99b0495_400x400ar

Hollantilainen premium-laatuisten tapettien valmistaja NLXL tunnetaan maailmalla Scrapwood-mallistostaan, joka nostaa esiin kuluneen puutavaran kauneuden. Digitaalisesti painettujen NLXL-tapettien mallistot  koostuvat näyttävistä kuoseista, jotka luovat seinille autenttisen oloisia puu-, betoni-, paperi- ja metallilaattapintoja. Värisilmä tuo nyt Suomessa myyntiin NLXL:n mallistot Scrapwood 1 ja 2, Concrete, Remixed sekä Brooklyn Tins Wallpaper by MERCI.

Scrapwood-tapetit – kuluneen puun estetiikkaa
Kuusi hollantilaisen NLXL :n näyttävää tapettimallistoa on nyt saatavana Suomessa valikoiduissa Värisilmä-liikkeissä. NLXL on Rick ja Ester Vintagen vuonna 2010 perustama yritys, joka tuli kuuluisaksi ensimmäisen Scrapwood -tapettimallistonsa myötä. Rick Vintagen ja maailmankuulun muotoilijan Piet Hein Eekin luoma Scrapwood 1 -mallisto voitti välittömästi lanseerauksensa jälkeen useita kansainvälisiä design-palkintoja. Mallisto otettiin myös osaksi Smithsonian Cooper-Hewitt -designmuseon pysyvää kokoelmaa New Yorkissa.

Scrapwood-tapettien kuosit kuvaavat elämää nähneitä puupintoja, jotka säilyttävät kulumisesta huolimatta kauneutensa. Suunnittelijat ottavat näin kantaa massatuotantoa ja sen luomaa virheettömyyden vaatimusta vastaan. Suosion siivittämänä mallistoa on laajennettu myöhemmin Scrapwood 2 -mallistolla, jossa teemaa jatketaan muun muassa puuparru- ja -palkkikuoseilla.

Betonia, paperia ja kuvioituja metallilaattoja
Concrete -tapettimallisto on suunnittelija Piet Boonin luomus, jonka kuoseissa pääosaan nousevat erilaiset betonipinnat. Karskin hienostunut betoni on yksi Boonin suosikkimateriaaleista, jota hän käyttää suunnitellessaan rakennuksia ja sisustusratkaisuja. Remixed -mallisto perustuu taiteilija Arthur Slenkin teoksiin, jotka hän on luonut löytämistään käsinkirjoitetuista nuottipapereista. Kellastuneet nuotit olivat harrastajaorkesterin käytössä vuosina 1872–1941, ja Slenkin käsissä niistä syntyi yhteensä 144 kirjeen kokoista taideteosta. Näistä kahdeksan on päässyt NLXL:n Remixed-tapettien kuoseihin. Brooklyn Tins -mallisto perustuu pariisilaisen MERCI -liikkeen sisustukseen, jossa on käytetty vintage-henkisiä metallilaattoja. Ohuita ja edullisia kuviolaattoja käytettiin kotien koristeluun Pohjois-Amerikassa varsinkin 1890–1930-luvuilla. NLXL ja MERCI päättivät yhdessä ottaa ihaillut laatat tapettimalliston aiheeksi, kun liikkeen sisustuksesta oli tullut suosittu turistinähtävyys.

NLXL-tapettien digitaalinen painatus on huippuluokkaa
NLXL:n tapetit ovat digitaalisesti painettuja kuvakokonaisuuksia, joiden kuva syntyy yhdestä tapettirullasta. Rullan leveys on 48,7 cm ja pituus 900–1000 cm, kuvan koosta riippuen. Tapettirullassa ei ole kuviokohdistusta, vaan jokainen tapettivuota on yksilöllinen osa kuvan kokonaisuutta. Kuvien digitaalinen painojälki on niin korkealaatuista, että tapetit luovat illuusion aidoista puu-, betoni-, paperi- ja metallilaattapinnoista. NLXL-tapetit kestävät pyyhkimistä, ja nillä on hyvä valonkesto.

Tuotetiedot:
Scrapwood -, Concrete – ja Remixed -tapetit, suositushinta: 199 € / rulla.
Brooklyn Tins -tapetit, suositushinta: 219 € / rulla.
Brooklyn Tins Gold -tapetit, suositushinta: 359 € / rulla.
Rullakoko: 48,7 cm x 900–1000 cm

Kuluttajatiedustelut:
Värisilmä, puh. (09) 849 141

Jälleenmyynti:
Myynnissä valikoiduissa Värisilmä-liikkeissä