Tehosteseinään maalataan nyt suuria kuvioita – nämä ovat kevään sisustuksen trendivärit

print_sXB2T5RNBA print_aNN2N8twPQ print_XJztXCid06

Tehosteseiniin maalataan nyt suuria, graafisia kuvioita tai raitoja useammallakin värillä.

Sisustuksen värimaailma raikastuu kevään myötä. Väripaletista löytyy nyt voimakkaita violetinpunaisia ja keskisinisiä sekä hempeämpiä pastelleja. Sisustukseen värit tuodaan parhaiten klassisten värien rinnalle vaikkapa tehosteseinään.

Kevään ja kesän trendinenät ovat haistelleet pastellien pitävän yhä pintansa, mutta muuttuvan yhä utuisemmiksi.

Hempeilyyn kyllästynyt poimii trendiväreistä sisustukseensa marsala-viinin violetinpunervan tai kirkkaan keskisinisen. Harmaan voittokulkua ei pysäytä mikään, mutta tänä keväänä graafista harmaata taitetaan orgaanisemmaksi ripauksella vihreää, sinistä tai punaista. Metsänvihreästä voi sisustukseensa poimia hempeämmän tai vahvemman sävyn.

– Väriyhdistelmissä varmin ja turvallisin tapa on tuoda klassiseen väripalettiin väripilkkuja. Sisustuksessa suosittuihin mustaan, harmaaseen ja valkoiseen esimerkiksi violetinpunainen, metsänvihreä tai keskisininen sopivat erinomaisesti, puhumattakaan pastelleista, kuten vaikkapa supertrendikäs maitoon taittava kananpojankeltainen, Teknoksen designasiantuntija Marjo Remes kertoo.

Trendinenä kertoo must-värit etukäteen

Sisustus- ja maalauspuolella väritrendit ovat värien valinnan ja oikeanlaisten väriyhdistelmien kanssa työskentelevien tiedossa jo hyvissä ajoin.

– Väritrendien on meillä oltava noin vuosi eteenpäin hallussa, vaikka asiakkaat usein haluavatkin toteuttaa kotiinsa vastikään lehdessä, television sisustusohjelmassa tai messuilla näkemiään ratkaisuja.

Väritrendejä haistellaan nykyään paitsi kaupungilta myös blogimaailmasta. Väritrenditutkimusta tekevät yritykset määrittävät sisustuksen ja muodin must-värit sesongeittain.

Tehosteseinä suurilla kuvioilla tai raidoilla?

Tehosteseinä on edelleen hyvä ja suosittu vaihtoehto tuoda väriä neutraalimpaan sisustukseen. Yhden seinän maalaaminen freesaa kodin ilmeen helposti kuhunkin vuodenaikaan.

– Viime kesän asuntomessuilta alkanut trendi etenee nyt keväällä voimalla tavallisiin koteihin. Tehosteseinämaalauksessa seinäpinnan jakaminen esimerkiksi raidoin tai suurin kuvioin on nyt se juttu. Tehosteseinään käytetäänkin useampaa väriä ja värin käyttö voi olla hyvinkin luovaa, Remes sanoo.

Hänen mukaansa sesongin värejä kannattaa käyttää siten, että värin tunnelma säilyy: mitä puuterisempi ja utuisempi pastellisävy, sitä paremmin himmeämpi maalipinta sitä korostaa. Räväkämpiä värejä tuo parhaiten esille puolihimmeä tai kiiltävä maali.

– Kiiltoaste kannattaa kuitenkin ensisijaisesti valita tilan ja puhdistamisen tarpeen mukaan. Puolihimmeä maalipinta on puhdistettavampi. Mitä kiiltävämpi, sitä kovempi ja kestävämpi maalipinta on.

Oikean sävyn ja kiiltoasteen valinnassa Remes suosittelee tekemään vertailua siinä tilassa ja valossa, johon sisustus on suunnitteilla.

– Myyjältä saa mukaansa väriliuskoja, joita kannattaa rauhassa katsella yksitellen siinä tilassa, jossa maalaaminen tapahtuu. Isojen pintojen kohdalla suosittelen koepurkkia ja -maalausta valitulla maalilla, designasiantuntija Marjo Remes Teknokselta opastaa.

Lähde: Teknos

Teknos pisti suositun kovapuuöljynsä spray-pulloon

print_tqN3GOn7LM

Auringonsäteiden sulattaessa viimeisiä lumilämpäreitä pihalla on aika aloittaa puutarhan kevätvalmistelut. Harmaina hilseilevien puukalusteiden kohentaminen käy kätevästi Woodex Hardwood Oil Kovapuuöljy -spraylla.

Kevääseen valmistautuminen alkaa kohinalla jo huhtikuussa, kun puutarhakalusteet kaivetaan talvisäilöstä tai pressun alta auringon valoon. Niin likaiset ja hilseilevät kalusteet kuin aidat ja terassiritilät saa kuntoon pesulla ja öljykäsittelyllä. Ruskealla kovapuuöljyspraylla kauhtuneet kovapuupinnat saavat alkuperäisen sävyn hetkessä.

Mikäli talvi ei ole kohdellut kalustoa suopeasti, ja rikki menneet penkit sekä pöydät on korvattava uusilla, kannattaa ne ennen käyttöönottoa suojata liuoteohenteisella, nopeasti imeytyvällä ja kuivuvalla öljyspraylla. Käsittely tulee toistaa noin vuoden välein.

Teknoksen kevään kynnyksellä markkinoille tuoma Woodex Hardwood Oil Spray on Teknoksen suosittua kovapuuöljyä, mutta käyttäjäystävällisessä ja näppärässä spray-muodossa. Se ei valu tai roisku, ja uuden tai haalistuneen kovapuun käsittely onnistuu spraylla öljyämiseen tottumattomaltakin. Puhdista puupinta ennen suihkutusta, sen jälkeen ravista pulloa vähintään minuutin ajan. Suihkuta öljysprayta kalusteeseen tasaisesti noin 20 cm:n etäisyydeltä. Pyyhi imeytymätön öljy 15 minuutin kuluttua levityksestä. Anna kuivua seuraavaan päivään.

Woodex Hardwood Oil Kovapuuöljy

● Suihkutettava kovapuuöljy
● Uuden ja haalistuneen kovapuun, lämpökäsitellyn puun, tiikin, tammen ja mahongin pintakäsittelyyn
● Suojaa kosteudelta, likaantumiselta ja auringon UV-säteilyltä
● Värit: ruskea ja väritön. Väritön suojaa ja syventää puun väriä, ruskea suojaa ja palauttaa puulle kauniin ruskean värin.
● Ei sovi kasvihuoneisiin, -lavoihin tai eläinsuojiin
● Pakkauskoko: 500 ml